Spring til indhold

Mexico: På udkig efter energieffektive løsninger

01.08.2016  10:12

''

Eksportrådet inviterer danske virksomheder til at deltage i et todages markedsbesøg i Mexico den 29.-30. september 2016. De deltagende virksomheder får et unikt indblik i mulighederne i den mexicanske fødevareindustri og bliver introduceret til flere af de største spillere på markedet.

Virksomhederne får mulighed for at deltage i et seminar om energiledelse, som Eksportrådet arrangerer i samarbejde med den Mexicanske Kommission for Energieffektivitet, samt deltage i anlægsbesøg hos en eller flere førende fødevarevirksomheder.

Besøget afholdes som følge af en række analyser om potentielle energibesparelser i produktionen hos fire mexicanske frontløbere inden for fødevareindustrien, som er foretaget af danske eksperter i forbindelse med det dansk-mexicanske energisamarbejde, som blev indgået i 2014. Resultaterne viser bl.a., at de mexicanske virksomheder kan spare op mod 60 procent af energiforbruget i produktionen. Dette har givet anledning til en efterspørgsel fra mexicansk side efter en række energibesparende løsninger.

Projektet er et skridt på Mexicos vej mod at nedsætte landets CO2 udledning og indfri deres mål om 35 procent vedvarende energi i 2024.

Hvis du vil vide mere
Den danske ambassade i Mexico City
Ana Nadine Luna / Thomas Kirkevang Nielsen
Tlf.: +52 (55) 5255 3405
E-mail: analun@um.dk / thniel@um.dk
Hotline: 33 92 05 00
eksportraadet@um.dk