Spring til indhold

Danske arkitekter holder seminar i Mexico

24.09.2012  16:00

Mexico City er en megaby og beboet af mere end 21 mio. indbyggere. Byen har været i stærk vækst i det sidste halve århundrede, og huser i dag godt hver femte mexicaner. Dette giver et stort pres på de sparsomme ressourcer i området, og mange mexicanere interesserer sig derfor for grøn byplanlægning og alternative bæredygtige måder at indrette byen på.

Et af initiativerne til at skabe øget opmærksomhed og bevidsthed om den bæredygtige agenda indenfor arkitektur og byplanlægning, er arkitektforeningen SAPMs (SAPM - Sociedad de Arquitectos Paisajistas de Mexico) seminar om urbane køkkenhaver, Huertos Urbanos.

Seminaret bød på oplæg og workshops med de to danske arkitekter, Anne Dorthe Vestergaard fra Grassat og Anne Galmar fra Mist, der over de følgende par dage fortalte om urbane køkkenhaver, og hvordan man på bæredygtig vis kan indrette disse. Seminaret var velbesøgt af engagerede deltagere.

Ved åbningsceremonien fortalte Danmarks ambassadør i Mexico, Susanne Rumohr Hækkerup, om det danske bæredygtige ”eventyr”, der var startet efter oliekrisen i 1973, og om hvordan Danmark havde formået via skridtvis omstilling at fordoble sin økonomi med et næsten uændret energiforbrug. Ambassadøren fremhævede en række fakta om den store grønne eksport, også til Mexico, samt planerne om at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.