Spring til indhold

Information om coronavirus/covid-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende danskere i Mexico i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19.

Senest opdateret den 01. juni 2020 kl. 10:00 (Mexicansk tid)

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig time for time.

Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at tage hjem, så snart det er muligt i tæt dialog med dit rejsebureau, flyselskab og forsikringsselskab. Danskere bosat eller på rejse i Mexico opfordres desuden til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedier og nedenstående informationskanal.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejser i & til og fra Mexico

Udenrigsministeriet har den 25. marts, 26. marts og 8. april udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Status på udenrigslufttrafik

Mexicanske lufthavne er pr. dags dato åbne for internationale flyvninger til og fra få europæiske lande, men det er vigtigt at understrege, at udrejsemulighederne er reduceret markant. Fra maj måned er det ikke længere muligt at købe billetter med samlet forbindelse til Danmark. Danske passagerer bør være særligt opmærksomme på regler i USA, Canada og Europa fsva. mellemlandinger (også transit). Det er vigtigt, at rejsende der skal mellemlande i et andet land kontakter den danske ambassade i det pågældende land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet.

Den overvejende del af internationale flyvninger har afgang fra Mexico City, mens internationale flyvninger fra de resterende internationale lufthavne i Mexico er stærkt reduceret. KLM har forsat 4 ugentlige fly direkte til Amsterdam. AirFrance har forsat 3 ugentlige fly direkte til Paris. British Airways forhandler stadig billetter mellem Cancun og London via USA. AeroMexico har fortsat 1 ugentlig afgang til Amsterdam, Paris og Madrid. Fra d. 3. juni vil Lufthansa igen have 3 ugentlige fly mellem Mexico City og Frankfurt.Der er også fortsat flyvninger fra Mexico til destinationer i USA og Canada, hvorfra det er muligt at flyve videre til destinationer i Europa samt UK. OBS: For spørgsmål vedrørende mellemlandinger og indrejse i USA henviser vi til den danske ambassade i WashingtonOBS: For spørgsmål vedrørende mellemlandinger og indrejse i Canada henviser vi til den danske ambassade i Canada

For indrejse med fly til Mexico skal alle passagerer udfylde følgende sundhedsskema.

Status på indenrigstrafik

Indenrigstransport (flyvning og busruter) i Mexico fortsætter, dog med et stigende antal aflysninger. OBS: Flyselskabet Volaris har den 25. marts meddelt, at man vil begynde at afkræve en lægeerklæring fra alle passagerer, som har rejst i EU indenfor de sidste 14 dage, uanset om personen udviser symptomer på COVID-19 eller ej.  

For flyrejse internt i Mexico skal alle passagerer udfylde følgende sundhedsskema.

Grænsen til USA

Mexicos og USAs regeringer er blevet enige om nye bilaterale foranstaltninger og har besluttet at lukke ned for alle ikke-væsentlige rejser henover landegrænsen. Foranstaltningerne træder ifølge det oplyste i kraft den 21. marts 2020 kl. 00:00 (lokal tid) og er ifølge ambassadens oplysninger stadig i kraft. Mexicos udenrigsminister, Marcelo Ebrard, har bekræftet, at kommercielle og økonomiske aktiviteter ikke vil blive berørt. Dette indebærer logistik relateret til kommercielle aktiviteter, arbejdere med tilladelse til at bevæge sig over landegrænser, ligesom adgangen til at købe medicinske forsyninger ikke vil blive afbrudt.

Marcelo Ebrard har d. 20. marts yderligere udtalt, at fly mellem Mexico og USA ikke forventes at blive suspenderet.

Udviklingen i Mexico

Den 21. april har de mexicanske myndigheder meddelt, at landet nu befinder sig i Fase 3 mht. coronavirus/covid-19. Man forventer at hastigheden af smittespredningen potentielt kan betyde, at landets hospitaler ikke kan klare situationen. Ambassaden vil løbende opdatere om påbud og andre restriktioner. Vurderingen fra ambassadens side er, at mørketallet af smittede i Mexico er væsentlig højere end de officielle tal.

Ambassaden anbefaler, at alle danske rejsende i Mexico tager udgangspunkt i de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger for at undgå smitte.

Den mexicanske regering opfordrer alle folk til at blive hjemme for at forebygge smittespredning, og det er nu fra Fase 3 forbudt at samles mere end 10 personer. Ud over dette, er alle offentlige strande og nationalparker blevet lukket. Restriktionerne trådte i kraft den 30. marts, og er nu blevet forlænget til at gælde frem til den 30. maj for de fleste delstater i Mexico. Regeringen har desuden annonceret en suspension af alle ikke essentielle aktiviteter i både den offentlige og private sektor i samme tidsperiode som nævnt ovenfor. I områder med lav smitterisiko, vil det dog være muligt at genoptage aktiviteter allerede fra den 17. maj. 

Aktiviter der vil fortsætte i april og maj måned, er dem, der er nødvendige for at imødegå en sanitær nødsituation, offentlig sikkerhed, justitsvæsenet, lovgivningsmæssige aktiviteter, væsentlige økonomiske aktiviteter, regeringens sociale støtteprogrammer, og kritisk infrastruktur og tjenester. 

Vi gør opmærksom på, at der på lokalt- og delstatsniveau kan forekomme særlige tiltag mht. coronavirus/covid-19. Enkelte delstater har nu indført et decideret udgangsforbud. Fra fredag den 17. april vil det være påkrævet passagerer at bruge mundbind i metroen i Mexico City, og fra mandag den 27. april anbefaler byens borgmester på det kraftigste at alle indbyggere bruger mundbind når de færdes i det offentlige rum. Flere deltstater har desuden indført påbudt mundbind for at færdes på gaden.

Der er desuden set enkelte eksempler på butikker/supermarkeder der er blevet stormet/røvet . Ambassaden anbefaler danskere der opholder sig i Mexico om at holde sig orienteret gennem medierne om udviklingen i landet og i den by, hvor man befinder sig. Ikke kun i forhold til smittefaren, men også i forhold til sikkerhedssituationen. Orientér dig, træf bevidste valg og tilpas din adfærd for at minimere eventuelle risici.    

Ambassaden opfordrer alle danskere i Mexico til at registrere sig på Danskerlisten. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Har du spørgsmål eller brug for bistand i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade i Mexico på: +52 55 5255 3405. Uden for ambassadens åbningstid er der mulighed for at komme i telefonisk kontakt med Udenrigsministeriets særlige Task force for Sydamerika. Alternativt kan du kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter.

Hvis jeg bliver syg

Hvis du befinder dig i Mexico og er i tvivl om du har coronavirus, så skal du ikke henvende dig fysisk på et hospital. I stedet skal du blive hjemme og ringe til Unidad de Inteligencia Epidemiológica (UIES) på telefon 800 0044800. Så vil en læge komme til dig, og du vil blive testet for coronavirus/covid-19. Hvis ikke du kan komme igennem til UIES, så kan du her finde yderligere lokale kontaktinformationer.

Andre lande i regionen

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig time for time. 

Ambassaden i Mexico dækker også 17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her. Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledninger for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger, særligt vejledningerne fra Storbritannien og USA. Rejsende opfordres altid til at søge oplysninger lokalt, udvise særlig agtpågivenhed og altid følge anbefalinger fra de lokale myndigheder. Rejsende der skal mellemlande i et andet land bedes kontakte den danske ambassade i dette land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet

Bahamas

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Det er pt oplyst, at myndighederne i Bahamas har lukket alle grænser for indrejse, både fly og havne (lastskibe undtaget). Det er dog tilladt at rejse ud af landet, og det ser ud til at være muligt at finde forbindelser til USA (Miami, Boston, Philadelphia mm.) med American Airlines og Jet Blue AirWays. Der er desuden indført natligt udgangsforbud og det er påkrævet at bære ansigtsmasker holde afstand ved færden i det offentlige rum. Indrejsende statsborgere kan blive tvunget i 14 dages karantæne. Tiltagene gælder frem til den 29. juni. 

Barbados

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Der er indført delvist natligt udgangsforbud. Det forventes, at ændringer og nye restriktioner kan blive indført med kort varsel. Lufthavne og grænser er fortsat åbne, men antallet af fly er kraftigt reduceret. Det ser ud til, at der er enkelte fly med Air Canada til Toronto. Rejsende der ankommer til Barbados fra f.eks. Europa og USA vil blive placeret i et karantænecenter i 14 dage.

Belize

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Grænserne i Belize lukkede d. 21. marts og den internationale lufthavn lukkede d. 23. marts. Grænserne og lufthavnen er fortsat lukkede frem til udgangen af juni. Der er natligt udgangsforbud og det er nu påkrævet at bære ansigtsmasker holde afstand ved færden i det offentlige rum. Myndighederne har yderligere meddelt, at folk ikke må samle sig mere end 25 mennesker.

Særfly: Fredag d. 5. juni kl. 12:00 har United Airlines et særfly UA 2421 fra Phillip Goldson International Airport (Belize City). Reservationer kan foretages direkte på United Airlines hjemmeside. 

Cuba

Udenrigsministeriet har den 23., 26. og 30. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Fuldstændig nedlukning for kommercielle- og charterfly til og fra Cuba med virkning fra den 2. april og indtil andet bliver meldt ud. Nedlukningen gælder havne såvel som lufthavne. Turister som fortsat opholder sig på øen skal forblive på deres hoteller eller privat indkvartering. Turister må kun forlade deres opholdssted, hvis det er nødvendigt for at komme i banken, til læge eller andet essentielt ærinde, eller for at komme i lufthavnen. Transport må kun ske i autoriserede biler. Alle skoler og uddannelelsesinstitutioner er lukket, forsamlinger aflyst og alle ikke-essentielle økonomiske aktiviteter er blevet supenderet. Tiltagende er gældende frem til d. 01. juli.  

I lyset af den aktuelle situation, har den danske ambassade i Mexico lavet en aftale med den svenske og norske ambassade i Cuba (Havana) om, at danske statsborgere kan henvende sig vedrørende spørgsmål om lokale praktiske forhold på Cuba. Den konkrete aftale med ambassaderne er indgået i henhold til aftale om Nordisk samarbejde. Du kan finde kontaktoplysninger på den svenske ambassade her, og den norske ambassade her.

Særfly: D.4. juni er der et særfly fra Havana til Frankfurt med flyselskabet Condor. Condor flight DE8485 afgår fra Havana José Martí internationale lufthavn, terminal 3, torsdag den 4. juni 2020, kl. 15:00. Ankomst til Frankfurt forventes at være den 5. juni kl. 07:05. Billetterne oplyses at koste EUR 750 pr. stk, og der kan betales ved bankoverførsel til bankkonto i Schweiz eller ved personligt fremmøde hos Caribbean Tours, Calle Paseo entre 25 y 27. Kontoret er åbent mandag til fredag kl. 13:00 – 15:00. For oplysninger til brug for bankoverførsel kontakt Caribbean Tours via Claudia Schwab pr. e-mail claudia.schwab@caribbeantours.ch eller WhatsApp-besked på +49 160 928 162 51.

Særfly: Fredag d. 5. juni har det mexicanske selskab ViveAerobus en afgang fra Havana til Cancun og med mulighed for videre forbindelse til Mexico City. Fra Mexico City er der forbindelse til bl.a. Amsterdam, Paris, Madrid og Frankfurt. Flyet er organiseret af Merely Tours. Kontakt Danmarks Ambassade i Mexico for yderligere oplysninger. 

Dominica

Dominica begynder langsomt at hæve de tidligere stramme restriktioner. Det ser ud til, at lufthavnen er åben igen, og der kan findes fly til Paris med AirFrance. Dog er grænsen fortsat lukkede for indrejse. Der er fortsat indført natligt udgangsforbud, folk må ikke samle sig mere end 10 mennesker og ansigtsmasker er påkrævet. 

Dominikanske Republik

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Det er pt oplyst, at alle grænser vil blive lukket fra og med d. 19. marts og frem til d. 01. juni. Dette inkluderer også al flytraffik. Fly til og fra den Dominikanske Republik og Europa er allerede blevet suspenderet. Det er heller ikke længere muligt at finde flyvninger fra den Dominikanske Republik direkte til Mexico City. Der er indført et natligt udgangsforbud. Brugen af ansigtsmaske er påkrævet ved udendørs aktiviteter. 

El Salvador

Det er pt oplyst, at El Salvador har lukket deres grænser og internationale lufthavn(e) for såvel ind- som udgående trafik. Der er indført fuldstændig udgangsforbud frem til d. 6. juni. Brugen af ansigtsmaske er påkrævet for alle der bevæger sig udenfor i det offentlige rum.

Grenada

Den internationale lufthavn lukkede d. 23. marts og grænserne er lukkede for udlændinge. Der er indført natligt udgangsforbud, og ifølge ambassadens oplysninger er dette stadig i kraft. 

Guatemala

Udenrigsministeriet har den 20. marts udsendt en besked til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Det er pt. oplyst, at alle grænser er lukket for både ind- og udrejse og at alle kommercielle flyruter ud af landet er lukket ned. United Airlines og American Airlines har meldt ud, at de forventer at have afgange mellem USA og Guatemala. Ambassaden tager forbehold for, at der er stor usikkerhed forbundet med disse oplysninger, og muligheden for afgange skal bekræftes direkte med flyselskabet. EU borgere kan dog fortsat krydse grænsen til Mexico via land bl.a. ved Tapachula (grænsen mellem Guatemala og den mexicanske stat Chiapas). Det er stadig muligt at tage fly eller bus fra Tapachula til Mexico City, eller bus fra de nærtliggende mexicanske byer Tuxtla, San Cristobal og Palenque til Cancun.

Yderligere er det oplyst, at der er indført natligt udgangsforbud og at transport rundt i landet er vanskeligt. Brugen af ansigtsmaske er påkrævet for alle der bevæger sig udenfor i det offentlige rum.

Haiti

Præsidenten har d. 20. marts meddelt nødretstilstand med omgående virkning som følge af den globale coronavirus/covid-19 krise. Heraf følger også lukning af international lufthavn og landets grænser. Der er ligeledes meddelt natligt udgangsforbud, samt forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer. Yderligere meddeles det, at havnen i Haiti kun er åben for lastskibe. Disse tiltag vil være gældende minimum frem til d. 20. juli.

Honduras

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Det er pt oplyst, at Honduras har lukket grænserne samt internationale lufthavne. Regeringen har desuden meddelt, at der vil være fuldstændigt udgangsforbud fra d. 20. marts og frem til minimum d. 17. maj. I følge ambassadens oplysninger, så er tiltagene stadig gældende. 

Særfly: Det honduranske rejsebureau Mundo Travel har oplyst om, at der vil være et kommercielt særfly den 19. juni 2020 fra San Pedro Sula til Madrid. Hovedformålet er hjemtransport af spanske og andre europæiske statsborgere. Prisen er oplyst til USD 890,-. Der kan ifølge det oplyste medbringes én kuffert til check-in (23 kg) og ét stk. håndbagage (10 kg). For yderligere information om det planlagte fly, skal du kontakte German fra Mundo Travel via WhatsApp på +504 9766 1897.

Jamaica

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Regeringen i Jamaica har meddelt, at landets luft- og søgrænser vil blive lukket for alt indgående passengertrafik fra d. 21. marts og frem. Ifølge ambassadens oplysninger er dette stadig gældende. Lufthavnen er dog fortsat åben for udrejse, men der forventes en kraftig reduktion i flytrafikken. Regeringen har indført natligt udgangsforbud og forsamling af mere end 10 mennesker er ikke tilladt. Ifølge ambassadens opslyninger, er disse restriktioner forstat gældende.

Særfly: Mandag d. 8. juni er der et britisk særfly fra Kingston Norman Manley International Airport til London Heathrow. Flyet koster £537 per person og er primært for britiske statsborgere, men yderligere pladser tilbydes andre europæiske statsborgere. Mere information om flyet findes her.

Nicaragua

Der eksisterer generelt meget få restriktioner og tiltag fra regeringen i forbindelse med håndtering af coronavirus i landet. Samtidig er der stor usikkerhed om spredningen af sygdommen og mange eksperter udtrykker sig bekymrende om udviklingen.

En række flyselskaber har meddelt, at de genoptager deres flyvninger til og fra Managua, herunder United Airlines (7/6), Avianca (17/6), AeroMexico (2/7); Copa Airlines (3/7), Spirit Airlines (5/7) og American Airlines (7/7). Man kan søge yderligere information via de respektive flyselskaber.

 

Særfly: Det honduranske rejsebureau Transmundo arbejder i øjeblikket på at få et kommercielt særfly til Nicaragua. Hovedformålet er hjemtransport af spanske statsborgere, men der skulle også være plads til andre EU-statsborgere. Flyet er umiddelbart planlagt til den 9. juni 2020, og ruten er oplyst til at være Managua – Madrid. Prisen er endnu ikke oplyst men dog anslået til omkring USD 1.500. For yderligere information om det planlagte fly, skal du kontakte Transmundo (info@transmundohn.com, perla.dubon@transmundohn.com, +504 3323 9457). Se evt. også www.transmundohn.com.

 

Saint Kitts og Nevis

Fra d. 25. marts vil grænserne, både lufthavne og havne, være lukket. Der er samtidig indført fuldstændig udgangsforbud. Ifølge ambassadens oplysninger er disse gældende minimum frem til d. 13. juni.

Saint Lucia

Udenrigsministeriet har den 23. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Lufthavnen har tidligere været lukket for internationale flyvninger, men er nu åben igen. Det ser ud til, at der kan findes fly til New York med JetBlue Airways. Regeringen har dog meddelt, at der vil være delvist udgangsforbud frem til d. 31. maj. 

Saint Vincent og Grenadinerne

Alle internationale fly til og fra Saint Vincent og Grenadinerne har tidligere været aflyst, men det ser ud til at der nu kan findes enkelte internationale afgange, f.ek.s til New York med Caribbean Airlines. Alle rejsende som inden for de sidste 14 dage har besøgt f.eks. Europa eller USA skal gå i 14 dages karantæne ved indrejse til Saint Vincent og Grenadinerne.

Trinidad og Tobago

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Fra d. 01. juni ser det ud til, at Trinidad og Tobago langsomt vil begynde at løsne de tidligere restriktioner og at lufthavnene igen vil åbne op. Det ser dog ud til, at der kan findes fly fra Port of Spain til Toronto med Caribbean Airlines, samt til Florida med JetBlue Airways, hvilket dog skal bekræftes direkte med flyselskaberne. 

 

Hvis jeg strander - netværk og hjælp

Muligheder for evakuering

Det hastigt lukkende luftrum og dermed svindende mulighed for almindelige kommercielle løsninger betyder desuden, at spørgsmål om evakueringsmuligheder/særfly bliver stadig mere aktuelt. Vi kommer ikke til at sende særfly til alle lande i hele verden. Det har Udenrigsministeriet hverken kræfter eller penge til. Derfor henviser vi til følgende generelle linje for mulighederne for, at Udenrigsministeriet henter strandede danskere hjem.

  • Vi bliver ved med at prøve at skabe hjemrejsemuligheder. Blandt andet forsøger vi i samarbejde med andre lande i EU og Norden at organisere særfly, hvor strandede borgere kan købe billet.
  • Udenrigsministeriet udsender PUSH-beskeder til danskerlisterne med information om særfly i lande, der ellers er lukket ned. Og ambassaderne opdaterer løbende informationen på deres hjemmesider, når der dukker muligheder op. Så vigtigt at følge med der og også at holde Udenrigsministeriet informeret om, hvis der er ønske om hjælp til hjemrejse.
  • Udenrigsministeriet iværksætter kun egne særfly i helt ekstraordinære situationer, hvor ingen andre løsninger er mulige. Det er ikke den situation, vi generelt står i lige nu. Heller ikke selvom hele verden er ved at lukke ned, og vi må indstille os på, det kan blive svært for nogle danskere at vende hjem.
  • Udenrigsministeriet vil prioritere arbejdet med særfly til særligt vanskelige steder, hvor fx sundheds- eller sikkerhedssituationen kan udgøre en særlig udfordring for strandede danskere.
  • I mange lande kræves der helt særlige tilladelser for hvert eneste særfly. De tilladelser skal forhandles, aftaler skal indgås med flyselskaber, og der skal være sikkerhed for at fly kan fyldes op. Ellers hænger det ikke sammen økonomisk.
  • Udenrigsministeriet kan ikke afholde udgifterne til f.eks. borgeres hjemrejsebilletter til Danmark. Det er en sag mellem den rejsende og vedkommendes rejse-, fly- eller forsikringsselskab. Det betyder også, at der vil skulle købes billet på de særfly, som organiseres fra statslig hold.

Udenrigsministeriet har oprettet en ny Facebook gruppe

Er du strandet uden for Danmark – eller er du udlandsdansker, der gerne vil hjælpe andre danskere i en svær situation, så find hinanden via Facebookgruppen her.

 

Forlængelse af visum

 

Danske rejsende som opholder sig i udlandet på turistvisum, og som ikke har mulighed for at forlade landet idet grænserne er blevet lukket, skal kontakte de lokale immigrationsmyndigheder angående forlængelse af visum, inden dette udløber.

Danskere bosat i udlandet

NemID

Det globale udbrud af covid-19 kan medføre vanskeligheder med forsendelser af post til udlandet. Det betyder, at der for danskere bosat i udlandet kan opstå problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Se mere her.

Indrejse restriktioner i Danmark

De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board).

For oplysninger om coronavirus/covid-19 i Danmark henviser vi til seneste nyt fra myndighederne i Danmark. Alle danske rejsende, der kommer hjem fra ophold i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkost uanset rejsedestination.

Nem adgang til vigtig information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Mexico rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/covid-19.

For oplysninger omkring indrejse/transit i USA henviser vi til den danske ambassade i Washingtons hjemmeside.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.

Mexicos sundhedsministerium: Generelle oplysninger om coronavirus/covid-19

Mexicos sundhedsministerium: Daglige opdateringer om coronavirus/covid-19, inkl. antal smittede i Mexico

WHO's coronavirus site

Hvis du inden for de seneste to uger har rejst i lande med større udbrud

Hvis du skal rejse til lande med større udbrud

Sundhedsstyrelsen i Danmark: Spørgsmål og svar om coronavirus/covid-19

Statens Seruminstitut: Information om coronavirus/covid-19

 

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

HENT APP'EN REJSEKLAR

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app/

Læs mere om Udenrigsministeriets app "Rejseklar" her

Tilmeld dig Danskerlisten

vi dækker også

17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her.

 

Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledning for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger her.

 

Hvis du fortsat er i tvivl omkring din rejse i og udrejse fra de pågældende lande, så kontakt ambassaden i Mexico, Udenrigsministeriets særlige Taskforce for Sydamerika eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter.