Spring til indhold

Biometriske opholdskort

Danmark lancerer biometriske opholdskort den 20. maj 2012

Henhold til forordning (EF) nr. 380/2008 af den 18. april 2008 opholdskort udstedt efter den 20. maj 2012 skal indeholde en elektronisk chip med foto, fingeraftryk og digital underskrift. På denne måde er sikkerheden mod forfalskning og misbrug af opholdskort styrket betydeligt.
Beslutningen om at indføre fingeraftryk i opholdskortet er blevet taget på centralt niveau i EU som led i kampen mod terrorisme, menneskehandel, ulovlig indvandring og anden transnational kriminalitet.

Biometri skal tages, når ansøgningen indgives

For at udstede biometriske opholdskort, er en installation af særligt udstyr til at tage fotos og tage fingeraftryk og underskrift nødvendig. Klik her for at finde den nærmeste mission.

Kan jeg søge om opholds-/arbejdstilladelse, hvis en eller flere af mine fingre er skadet?

Ifølge loven skal biometriske data skal altid være i et biometrisk opholdskort. Hvis pegefingeren er skadet, kan et biometrisk opholdskort stadig godt udstedes. I dette tilfælde vil et fingeraftryk tages af en af de andre fingre.

Skal børn også give deres fingeraftryk?

Nej, fingeraftryk tages ikke af børn under 6 år.

Hvad skal du medbringe?

Medbring ansøgningen og dokumentation (originaler såvel som kopier). Kopier af originalerne skal være i farve og størrelse A4.
Babyer: Vi anbefaler at bringe et for nyligt taget foto af barnet, der opfylder kravene til billeder. Billedet kan derefter blive scannet af missionen, hvis missionen ikke har midler til at tage et gyldigt billede.