Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Centralamerika og Caribien.

Senest opdateret 10-08-2020 12:00 (mexicansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Centralamerika og Caribien

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig time for time.

Ambassaden i Mexico dækker også 17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her. Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledninger for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger, særligt vejledningerne fra Storbritannien og USA. Rejsende opfordres altid til at søge oplysninger lokalt, udvise særlig agtpågivenhed og altid følge anbefalinger fra de lokale myndigheder. Rejsende der skal mellemlande i et andet land bedes kontakte den danske ambassade i dette land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet.

Bahamas

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Bahamas har den 30. juni oplyst, at grænserne igen er åbne for nationale og internationale rejsende. Det vil sige, at kommercielle fly igen er tilladt til og fra Bahamas. Den nationale nødstilstand er forlænget frem til den 30. september. Det inkluderer et natligt udgangsforbud, fuldstændig udgangsforbud i weekenderne og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Barbados

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Barbados har bekræftet, at den internationale lufthavn vil åbne igen for kommercielle fly til og fra Barbados den 1. juli. Ifølge ambassadens oplysninger, så vil British Airways genoptage deres fly til/fra London den 18. juli. Der vil også blive åbnet op for flymuligheder til USA og Canada. Den nationale nødstilstand er forlænget frem til den 31. august. Der er ikke længere natligt udgangsforbud. Det anbefales, at man bære ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum. 

Belize

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Grænserne i Belize og den internationale lufthavn er lukket. Lufthavnen er fortsat lukkede frem til den 15. august, hvor Belize igen vil åbne op for kommercielle fly og turisme. Landegrænserne vil fortsætte lukket. Det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Myndighederne er dog begyndt at løsne de tidligere regler og flere virksomheder, åbne offentlige pladser og strande er genåbnet. 

Særfly: United Airlines har givet udtryk for, at de vil forsøge at have et ugentligt fly mellem Belize City og Houston. Mere information kan findes på United Airlines hjemmeside.

Cuba

Udenrigsministeriet har den 23., 26. og 30. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Fuldstændig nedlukning for kommercielle fly til og fra Cuba med virkning fra den 2. april og indtil den 15. august. Nedlukningen gælder havne såvel som lufthavne. Myndighederne i Cuba er så småt begyndt at genåbne samfundet med begrænset adgang til hoteller, cafeer, restuaranter, strande osv. Det er fortsat påkrævet at bære ansigtsmaske og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Taxaer kan tages til lufthavnen.

I lyset af den aktuelle situation, har den danske ambassade i Mexico lavet en aftale med den svenske og norske ambassade i Cuba (Havana) om, at danske statsborgere kan henvende sig vedrørende spørgsmål om lokale praktiske forhold på Cuba. Den konkrete aftale med ambassaderne er indgået i henhold til aftale om Nordisk samarbejde. Du kan finde kontaktoplysninger på den svenske ambassade her, og den norske ambassade her.

 

Særfly: D. 11. august har Viva Aerobús et fly fra Havana til Cancun, Mexico. Billetterne koster MXN 4.875 og kan betales ved bankoverførsel til: Banco: BBVA (Bancomer), Nombre Cliente: Merely Tours SA DE CV, No. de cuenta: 0102465302, CLABE: 0121 800 0102465302 3. Det kan også betales via et deposit i OXXO til følgende BBVA (Bancomer) konto: 4152 3136 5052 9907.

Dominica

Dominica har den 30. juni annonceret, at de ikke vil forlænge den nationale nødstilstand. Det betyder, at der ikke længere er natligt udgangsforbud. Grænser og lufthavne vil åbne op igen den 7. august for kommercielle fly og turisme. 

Dominikanske Republik

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Den Dominikanske Republik indførte på ny national nødstilstand den 20. juli og 45 dage frem, hvilket indebærer natlige udgangsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmakse og afstandstagen. Dog er grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme genåbnet den 1. juli.

El Salvador

Det er pt oplyst, at El Salvador har lukket deres grænser og internationale lufthavn(e) for såvel ind- som udgående trafik som minimum frem til den 18. august. El Salvador er påstarter en genåbningsplan af samfundet. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales dog stadig, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Særfly: Det ser ud til, at United Airlines har enkelte fly til USA (Dulles og Houston).

Grenada

Grenada har valgt at udskyde genåbningen af grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme til og fra Europa til den 1. august. Regionale fly vil åbne den 15. juli. Der er ikke længere indført udgangsforbud, men det er stadig påkrævet, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Guatemala

Udenrigsministeriet har den 20. marts udsendt en besked til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Det er pt. oplyst, at alle grænser er lukket for både ind- og udrejse og at alle kommercielle flyruter ud af landet er lukket ned som minimum frem til den 15. august. EU borgere kan dog fortsat krydse grænsen til Mexico via land bl.a. ved Tapachula (grænsen mellem Guatemala og den mexicanske stat Chiapas). Det er stadig muligt at tage fly eller bus fra Tapachula til Mexico City, hvorfra der kan flyves til Europa.

Yderligere er det oplyst, at der er indført natligt udgangsforbud og at transport rundt i landet er vanskeligt, mens der er fuldstændigt udgangsforbud i weekendenBrugen af ansigtsmaske er påkrævet for alle der bevæger sig udenfor i det offentlige rum.

Særfly: United Airlines har planlagt en hel del kommercielle fly fra Guatemala City til forskellige destinationer i USA, inklusiv Houston, Los Angeles og Washington.

 

Haiti

Haiti har annonceret genåbningen af grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme til den 30. juni. Flyselskaberne JetBlue og American Airlines ser ud til at genstarte deres ruter til/fra Haiti i begyndelsen af juli. Der er fortsat et natligt udgangsforbud og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Honduras

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Det er pt oplyst, at Honduras har lukket grænserne samt internationale lufthavne. Regeringen har desuden meddelt, at der vil være fuldstændigt udgangsforbud fra d. 20. marts og frem til minimum d. 19. juli.

Særfly: Det ser ud til, at United Airlines har enkelte fly til USA (Houston) i løbet af juli måned.

Jamaica

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Myndighederne i Jamaica har meddelt, at pr. d. 15. juni genåbner den internationale lufthavn for både ind- og udrejse. Det ser ud til, at der på ny kan findes kommercielle fly til USA (Miami, Fort Lauerdale, New York) med American Airlines og JetBlue og til Canada med AirCanada. Billetter skal bookes direkte med flyselskabet. Regeringen har indført natligt udgangsforbud og forsamling af mere end 20 mennesker er ikke tilladt. Disse restriktioner er forstat gældende frem til 31. juli.

Nicaragua

Der eksisterer generelt meget få restriktioner og tiltag fra regeringen i forbindelse med håndtering af coronavirus i landet. Samtidig er der stor usikkerhed om spredningen af sygdommen og mange eksperter udtrykker sig bekymrende om udviklingen. Grænserne i Nicaragua er dog lukket som minimum frem til udgangen af juni måned. Det ser ud til, at genstarten af kommercielle fly ud af Nicaragua er udskudt til minimum september måned

Særfly: Lørdag den 15. august med AeroMexico charter fra Managua til Mexico City, afgang kl. 13:00 med ankomst kl. 16:55 samme dag. Billetter skal bestilles direkte hos Tour Caribe Agency på email: reservas@tourcaribbe.com eller telefon 8989 8927 som vil oplyse om muligheder for betaling og bagage. Billetpris USD 550. Købet skal være gennemført senest den 10. august. Fra Mexico City kan der flyves videre til Europa. Har du overskredet betingelserne for dit ophold i Nicaragua, er det nødvendigt at du kontakter Dirección General de Migración y Extranjería og foretager de anviste foranstaltninger inden afgang.   

Særfly: Det ser ud til, at der i løbet af august måned er planlagt flere fly til Miami organiseret af hhv. rejseselskaberne Aeromundo og Pacific Tours Transportation. Dette skal bekræftes direkte med rejseselskaberne.


Saint Kitts og Nevis

Fra d. 25. marts vil grænserne, både lufthavne og havne, være lukket. Der er samtidig indført natligt udgangsforbud.

Saint Lucia

Udenrigsministeriet har den 23. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Saint Lucia har indført national nødsituation som er forlænget frem til udgangen af september måned. Dette inkluderer natligt udgangsforbud, aflysning af offentlige aktiviteter, brug af ansigtsmaske og afstandsholden i det offentlige rum. Lufthavnen har tidligere været lukket for internationale flyvninger, men ser nu så småt ud til at være åben igen. Der er fly til USA, fly til UK med British Airways genoptages den 25. juli og fly til Canada genoptages i august.

Saint Vincent og Grenadinerne

Alle internationale fly til og fra Saint Vincent og Grenadinerne har tidligere været aflyst, men det ser ud til at der nu kan findes enkelte internationale afgange, f.eks. til New York med Caribbean Airlines og Miama med American Airlines.

Trinidad og Tobago

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere der er tilmeldt danskerlisten.

Fra d. 01. juni ser det ud til, at Trinidad og Tobago langsomt vil begynde at løsne de tidligere restriktioner. Selvom den internationale lufthavn fortsat er lukket frem til den d. 30. september, så ser det ud til, at der kan findes fly fra Port of Spain til Toronto med Caribbean Airlines, samt til Florida med JetBlue Airways, hvilket dog skal bekræftes direkte med flyselskaberne. 


Udrejse af Centralamerika og Caribien

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Ambassaden kan ikke udstede et Certificate to Board til ikke danske statsborgere uden fast bopæl i Danmark. I visse tilfælde, hvor de enkelte flyselskaber beder om et sådant dokument for at boarde flyet til Danmark, så kan dette dokument fra ambassaden fremvises.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden i Mexico eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.


Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.