Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Centralamerika og Caribien.

Senest opdateret 04.12.2020 09.30 (mexicansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Centralamerika og Caribien

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig time for time.

Ambassaden i Mexico dækker også 17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her. Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledninger for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger, særligt vejledningerne fra Storbritannien og USA. Rejsende opfordres altid til at søge oplysninger lokalt, udvise særlig agtpågivenhed og altid følge anbefalinger fra de lokale myndigheder. Rejsende der skal mellemlande i et andet land bedes kontakte den danske ambassade i dette land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet.

Ved indrejse til nedenstående lande anbefales det at følge op med de lokale sundhedsmyndigheders krav samt med fly- og rejseselskab for specifikke indrejserestriktioner. 

Bahamas

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Bahamas har den 30. juni oplyst, at grænserne igen er åbne for nationale og internationale rejsende. Det vil sige, at kommercielle fly igen er tilladt til og fra Bahamas. Den nationale nødstilstand er forlænget frem til den 30. november. Det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Der er yderligere indført natligt udgangsforbud.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Barbados

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Barbados har bekræftet, at den internationale lufthavn vil åbne igen for kommercielle fly til og fra Barbados den 1. juli. Der vil også blive åbnet op for flymuligheder til USA og Canada. Der er ikke længere national nødstilstand, men det anbefales, at man bære ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og derefter gå i karantæne i 4-5 dage, hvorefter de skal tage en ny COVID-19 test. Hvis resultatet af den anden test også er negativ kan karantænen ophøres. 

Belize

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Den internationale lufthavn i Belize er den 1. oktober genåbnet for turisme. Landegrænserne er fortsat lukket. Den nationale nødstilstand er afsluttet, men der er fortsat forsamlingsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmasker og afstandstagen ved færden i det offentlige rum. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende kan yderligere blive valgt til tilfældig test i lufthavnen og hvis testen er positiv skal den rejsende gå i 14 dages karantæne.

Cuba

Udenrigsministeriet har den 23., 26. og 30. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Den 15. oktober genåbnede Cuba alle lufthavne for internationale kommercielle fly, på nær den internationale lufthavn i Havana, som først genåbnede den 15. november. Flere flyselskaber har annonceret genstarten af deres ruter til Cuba til at være i begyndelsen af november. Der er fortsat obligatorisk brug af ansigtsmasker og afstandstagen ved færden i det offentlige rum og rejsende skal være opmærksomme på lokale restriktioner, som kan ændres hurtigt alt efter smittetallet.

Rejsende vil få taget en COVID-19 test ved indrejse og hvis testen er negativ, så er der ingen karantæneregler.

Særfly: De følgende selskaber har med mellemrum flyvninger til og fra Cuba  - Air Europe (Madrid), Air France (Paris), Blue Panorama (Rom/Milano), Iberia (Madrid) og Merely Tour (Cancun/Mexico City). Kontakt flyselskaberne direkte for at bekræfte flyvninger.

Dominica

Dominica har den 30. juni annonceret, at de ikke vil forlænge den nationale nødstilstand. Det betyder, at der ikke længere er natligt udgangsforbud. Grænser og lufthavne er åbnet op igen den 7. august for kommercielle fly og turisme. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende vil yderligere få taget en Rapid Diagnostic Test ved indrejse. Hvis denne er negativ, skal den rejsende gå i 5 dages karantæne, og hvis den er postiv, skal den rejsende gå i 14 dages karantæne.

Dominikanske Republik

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Den Dominikanske Republik har forlænget den nationale nødstilstand på ubestemt tid, hvilket indebærer natlige udgangsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen. Dog er grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme genåbnet den 1. juli. 

Rejsende kan blive tilfældigt udvalg til COVID-19 test ved indrejse. Hvis testen er positiv, skal den rejsende gå i karantæne. 

El Salvador

El Salvador har åbnet deres grænser og internationale lufthavn(e) for såvel ind- som udgående trafik fra den 18. september. El Salvador er påstartet en genåbningsplan af samfundet. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales dog stadig, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Grenada

Grenada har i august måned genåbnet grænsen og lufthavne åbnet op for kommercielle fly og turisme fra Europa. Der er ikke længere indført udgangsforbud, men det er stadig påkrævet, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Guatemala

Udenrigsministeriet har den 20. marts udsendt en besked til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Guatemala har den 18. september genåbnet den internationale lufthavn, samt landegrænsen til bl.a. Mexico og Belize. Der er ikke længere indført udgangsforbud, men brugen af ansigtsmaske og afstandstagen er påkrævet i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Haiti

Haiti har annonceret genåbningen af grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme til den 30. juni. Der er fortsat et natligt udgangsforbud og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Honduras

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Landegrænserne og de internationale lufthavne er genåbnet i Honduras fra midten af september. Transport rundt i landet er fortsat vanskeligt, da der findes strammere lokale restriktioner alt efter smittetallet. Der er et natligt udgangsforbud i områder med høj smitte og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse samt gå i 14 dages karantæne ved indrejse. 

Jamaica

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Myndighederne i Jamaica har meddelt, at landet den 15. juni genåbnede den internationale lufthavn for både ind- og udrejse med fly til bl.a. USA og Canada og enkelte fly til Europa. Derudover gælder et natligt udgangsforbud og forsamling af mere end 15 mennesker er ikke tilladt.

Alt efter hvilket land den rejsende rejser fra, kan det være nødvendigt at fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende skal gå i 14 dages karantæne ved indrejse.

Nicaragua

Der eksisterer generelt meget få restriktioner og tiltag fra regeringen i forbindelse med håndtering af coronavirus i landet. Landegrænserne i Nicaragua er fortsat lukket. Den internationale lufthavn er genåbnet i september måned, men der er usikkerhed om, hvornår de enkelte flyselskaber genstarter deres ruter til og fra Nicaragua.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Saint Kitts og Nevis

Den 31. oktober genåbnede grænserne og den internationale lufthavn for internationale rejsende. Det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Saint Lucia

Udenrigsministeriet har den 23. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Den nationale nødstilstand i Saint Lucia sluttede den 1. oktober. Lufthavnen er igen åben for kommercielly fly til bl.a. Europa, USA og Canada. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales fortsat at bruge ansigtsmaske og holde afstand i det offentlige rum. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og gå i 14 dages karantæne.

Saint Vincent og Grenadinerne

Den internationale lufthavn er åben for kommercielly fly. Der er ikke udgangsforbud, men det anbefales fortsat at bruge ansigtsmaske og holde afstand i det offentlige rum.

Alt efter hvilket land den rejsende rejser fra, kan det være nødvendigt at fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Trinidad og Tobago

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere der er tilmeldt danskerlisten.

Fra d. 01. juni ser det ud til, at Trinidad og Tobago langsomt vil begynde at løsne de tidligere restriktioner, selvom der stadig er forsamlingsforbud og krav om ansigstmaske og afstandstagen. Den internationale lufthavn er fortsat lukket på ubestemt tid. Tidligere har der været enkelte fly fra Port of Spain til Toronto med Caribbean Airlines, samt til Florida med JetBlue Airways, hvilket dog skal bekræftes direkte med flyselskaberne. 

Udrejse af Centralamerika og Caribien

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden i Mexico eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Indrejse i Danmark

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har fast bopæl i Danmark, gælder der forskellige regler for at rejse ind i Danmark afhængigt af, hvilket land du har bopæl i.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets Hotline vedr. indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.


Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.


Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i pågældende land, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.