Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Centralamerika og Caribien.

Senest opdateret 29-09-2020 09:00 (mexicansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Centralamerika og Caribien

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig time for time.

Ambassaden i Mexico dækker også 17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her. Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledninger for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger, særligt vejledningerne fra Storbritannien og USA. Rejsende opfordres altid til at søge oplysninger lokalt, udvise særlig agtpågivenhed og altid følge anbefalinger fra de lokale myndigheder. Rejsende der skal mellemlande i et andet land bedes kontakte den danske ambassade i dette land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet.

Bahamas

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Bahamas har den 30. juni oplyst, at grænserne igen er åbne for nationale og internationale rejsende. Det vil sige, at kommercielle fly igen er tilladt til og fra Bahamas. Den nationale nødstilstand er forlænget frem til den 30. september og rejsende til Bahamas skal gå i 14 dages obligatorisk karantæne ved indrejse. Det inkluderer et natligt udgangsforbud, fuldstændig udgangsforbud i weekenderne og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Barbados

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Barbados har bekræftet, at den internationale lufthavn vil åbne igen for kommercielle fly til og fra Barbados den 1. juli. Der vil også blive åbnet op for flymuligheder til USA og Canada. Der er ikke længere national nødstilstand, men det anbefales, at man bære ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum. 

Belize

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Grænserne i Belize og den internationale lufthavn er lukket og den planlagte genåbning den 15. august er blevet udskudt på ubestemt tid. Den nationale nødstilstand er afsluttet, men der er fortsat forsamlingsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmasker og afstandstagen ved færden i det offentlige rum. 

Særfly: United Airlines har givet udtryk for, at de vil forsøge at have et ugentligt fly mellem Belize City og Houston. Mere information kan findes på United Airlines hjemmeside.

Cuba

Udenrigsministeriet har den 23., 26. og 30. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Fuldstændig nedlukning for kommercielle fly til og fra Cuba med virkning fra den 2. april og indtil den 30. september, men med stor sandsynlighed for at blive yderligere forlænget. Nedlukningen gælder havne såvel som lufthavne. Cuba har set et stigende smittetal i august/september måned og nye restriktioner er derfor blevet indført på ny i form af natlige udgangsforbud og forlængelse af grænselukningen. Der er fortsat obligatorisk brug af ansigtsmasker og afstandstagen ved færden i det offentlige rum. 

I lyset af den aktuelle situation, har den danske ambassade i Mexico lavet en aftale med den svenske og norske ambassade i Cuba (Havana) om, at danske statsborgere kan henvende sig vedrørende spørgsmål om lokale praktiske forhold på Cuba. Den konkrete aftale med ambassaderne er indgået i henhold til aftale om Nordisk samarbejde. Du kan finde kontaktoplysninger på den svenske ambassade her, og den norske ambassade her.

Særfly: De følgende selskaber har med mellemrum flyvninger FRA Cuba til andre destinationer - Air Europe (til Madrid), Air France (til Paris), Blue Panorama (til Rom/Milano), Iberia (til Madrid) og Merely Tour (til Cancun/Mexico City). Kontakt flyselskaberne direkte for at bekræfte flyvninger.

Særfly: Den 30. september kl 13:30 har Air Canada bekræftet et fly fra Holguin til Montreal. For interesse i flyet kan der skrives til perry.calderwood@international.gc.ca.  

Dominica

Dominica har den 30. juni annonceret, at de ikke vil forlænge den nationale nødstilstand. Det betyder, at der ikke længere er natligt udgangsforbud. Grænser og lufthavne er åbnet op igen den 7. august for kommercielle fly og turisme. 

Dominikanske Republik

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Den Dominikanske Republik har forlænget den nationale nødstilstand på ubestemt tid, hvilket indebærer natlige udgangsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen. Dog er grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme genåbnet den 1. juli.

El Salvador

El Salvador har åbnet deres grænser og internationale lufthavn(e) for såvel ind- som udgående trafik fra den 18. september. El Salvador er påstartet en genåbningsplan af samfundet. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales dog stadig, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Grenada

Grenada har i august måned genåbnet grænsen og lufthavne åbnet op for kommercielle fly og turisme fra Europa. Der er ikke længere indført udgangsforbud, men det er stadig påkrævet, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Guatemala

Udenrigsministeriet har den 20. marts udsendt en besked til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Guatemala har den 18. september genåbnet den internationale lufthavn, samt landegrænsen til bl.a. Mexico og Belize. Dog er der fortsat indført natligt udgangsforbud og transport rundt i landet er vanskeligt. Brugen af ansigtsmaske er påkrævet for alle der bevæger sig udenfor i det offentlige rum.

Haiti

Haiti har annonceret genåbningen af grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme til den 30. juni. Flyselskaberne JetBlue og American Airlines ser ud til at genstarte deres ruter til/fra Haiti i begyndelsen af juli. Der er fortsat et natligt udgangsforbud og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Honduras

Udenrigsministeriet har den 21. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Landegrænserne og de internationale lufthavne er genåbnet i Honduras fra midten af september. Transport rundt i landet er fortsat vanskeligt, da der findes strammere lokale restriktioner alt efter smittetallet. 

Jamaica

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Myndighederne i Jamaica har meddelt, at landet den 15. juni genåbnede den internationale lufthavn for både ind- og udrejse med fly til bl.a. USA og Canada og enkelte fly til Europa. Derudover gælder et natligt udgangsforbud og forsamling af mere end 20 mennesker er ikke tilladt.

Nicaragua

Der eksisterer generelt meget få restriktioner og tiltag fra regeringen i forbindelse med håndtering af coronavirus i landet. Landegrænserne i Nicaragua er fortsat lukket. Den internationale lufthavn er genåbnet i september måned, men der er usikkerhed om, hvornår de enkelte flyselskaber genstarter deres ruter til og fra Nicaragua.

Saint Kitts og Nevis

Fra d. 25. marts vil grænserne, både lufthavne og havne, være lukket frem til oktober. Der er samtidig indført natligt udgangsforbud.

Saint Lucia

Udenrigsministeriet har den 23. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere, der er tilmeldt danskerlisten.

Saint Lucia har indført national nødsituation som er forlænget frem til udgangen af september måned. Dette inkluderer natligt udgangsforbud, aflysning af offentlige aktiviteter, brug af ansigtsmaske og afstandsholden i det offentlige rum. Lufthavnen har tidligere været lukket for internationale flyvninger, men ser nu så småt ud til at være åben igen. Der er fly til USA, UK og Canada.

Saint Vincent og Grenadinerne

Alle internationale fly til og fra Saint Vincent og Grenadinerne har tidligere været aflyst, men det ser ud til at der nu kan findes enkelte internationale afgange, f.eks. til New York med Caribbean Airlines og Miami med American Airlines.

Trinidad og Tobago

Udenrigsministeriet har den 22. marts udsendt en (PUSH) besked til mobiltelefonen, til alle danskere der er tilmeldt danskerlisten.

Fra d. 01. juni ser det ud til, at Trinidad og Tobago langsomt vil begynde at løsne de tidligere restriktioner, selvom der stadig er forsamlingsforbud og krav om ansigstmaske og afstandstagen. Den internationale lufthavn er fortsat som minimum lukket frem til den d. 30. september, men det ser det ud til, at der kan findes fly fra Port of Spain til Toronto med Caribbean Airlines, samt til Florida med JetBlue Airways, hvilket dog skal bekræftes direkte med flyselskaberne. 


Udrejse af Centralamerika og Caribien

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Ambassaden kan ikke udstede et Certificate to Board til ikke danske statsborgere uden fast bopæl i Danmark. I visse tilfælde, hvor de enkelte flyselskaber beder om et sådant dokument for at boarde flyet til Danmark, så kan dette dokument fra ambassaden fremvises.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden i Mexico eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.


Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.