Spring til indhold

Mexico

Vi anbefaler, at du kontakter Mexicos ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse i landet. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

____________________________________________________________________________________________________

OBS! CORONAVIRUS/COVID-19. MULIGE INDREJSERESTRIKTIONER I ANDRE LANDE.

Vi gør opmærksom på, at oplysningerne om pas- og visumreglerne kan være ændret på grund af at landet har indrejserestriktioner som følge af coronavirus/Covid-19. Det kan f.eks. i form af indrejseforbud eller krav om visum for danske statsborgere.

Skal du rejse, råder vi dig derfor til at kontakte landets ambassade i Danmark, som vil kunne svare på, om der er rejserestriktioner for danskere på grund af coronavirus/Covid-19. Se kontaktoplysninger til de udenlandske ambassader i Danmark.

Du kan også finde nyttig information om rejserestriktioner, karantæneregler m.m. for danskere på de danske ambassader i udlandets hjemmesider.

_________________________________________________________________________________________________________

Myndighederne i Mexico har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse.

  • Visumfrit ophold i maksimalt 180 dage for turister.
  • Du skal udfylde en indrejseformular (FMM) før din ankomst til Mexico. Det kan du gøre on-line eller du kan evt. få formularen på flyet eller i lufthavnen. Du skal bruge én del af formularen, når du rejser fra Mexico igen. Hvis du mister denne undervejs, skal du kontakte immigrationsmyndighederne i en lufthavn og søge nyt; det koster ca. 500 MXN. 
  • Passet skal være gyldigt under opholdet (+6 måneder for nødpas).
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse. Passet skal være gyldigt under opholdet.
  • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes til ind- og udrejse. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdet. Hvis du har fået passet i Mexico som erstatning for et mistet pas, skal du vise en politirapport, når du forlader landet.
  • EU-nødpas anerkendes efter samme regler som for danske nødpas.
  • Du skal i forbindelse med indrejsen kunne vise billet til udrejsen.
  • Mindreårige (under 18), der ikke rejser sammen med begge forældre, bør medbringe skriftligt samtykke, fra de(n) der har forældremyndigheden, og dokumentation for en evt. voksen ledsagers relation til den mindreårige. Det kan også være aktuelt, hvis den mindreårige og de(n) ledsagende voksne ikke har samme efternavn. Dokumentationen kan fx være fødselsattest, skilsmisseerklæring, dokumentation for værgemål, adoptionserklæring eller lignende. Dokumentet bør være på engelsk.