Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Centralamerika og Caribien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Centralamerika og Caribien.
Senest opdateret 18.06.2021 14:30 (Mexicansk tid)

Centralamerika og Caribien

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser

Ambassaden i Mexico dækker også 17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her. Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledninger for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger, særligt vejledningerne fra Storbritannien og USA. Rejsende opfordres altid til at søge oplysninger lokalt, udvise særlig agtpågivenhed og altid følge anbefalinger fra de lokale myndigheder. Rejsende der skal mellemlande i et andet land bedes kontakte den danske ambassade i dette land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet.

Ved indrejse til nedenstående lande anbefales det at følge op med de lokale sundhedsmyndigheders krav samt med fly- og rejseselskab for specifikke indrejserestriktioner. 

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig time for time. 

Bahamas

Bahamas har den 30. juni 2020 genåbnet grænserne for nationale og internationale rejsende. Det vil sige, at kommercielle fly igen er tilladt til og fra Bahamas. Der er fortsat national nødstilstand i Bahamas og derfor er mængden af flymuligheder begrænset. Det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Der er yderligere indført natligt udgangsforbud.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Dette er også gældende ved rejse mellem de forskellige øer internt i Bahamas. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19, skal ikke have en negativ test. 

Barbados

Barbados har genåbnet den internationale lufthavn for kommercielle fly til og fra landet den 1. juli 2020. Der er indført natligt udgangsforbud fra torsdag til søndag, forsamlingsforbud og det er obligatorisk at bære ansigtsmaske og holde afstand ved færden i det offentlige rum. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og derefter gå i karantæne i 4-5 dage, hvorefter de skal tage en ny COVID-19 test. Hvis resultatet af den anden test også er negativ kan karantænen ophøres. Rejsende som kan fremvise gyldig dokumentation for COVID-19 vaccination skal tage en test ved indrejse og derefter gå i karantæne i 1-2 dage indtil et negativt resultat er modtaget. 

Belize

Den internationale lufthavn i Belize er den 1. oktober 2020 genåbnet for turisme. Landegrænserne er fortsat lukket og Mexico har yderligere lukket for grænsen til Belize. Den nationale nødstilstand er afsluttet, men der er fortsat forsamlingsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmasker, afstandstagen ved færden i det offentlige rum, natligt udgangsforbud og aflysning af alle sociale arrangementer. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende kan yderligere blive valgt til tilfældig test i lufthavnen og hvis testen er positiv skal den rejsende gå i 14 dages karantæne. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19, skal ikke have en negativ test. 

Cuba

Den 15. oktober 2020 genåbnede Cuba alle lufthavne for internationale kommercielle fly, på nær den internationale lufthavn i Havana, som først genåbnede den 15. november. Flere flyselskaber har annonceret genstarten af deres ruter til Cuba til at være i begyndelsen af november. Der er natligt udgangsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmasker og afstandstagen ved færden i det offentlige rum og rejsende skal være opmærksomme på lokale restriktioner, som kan ændres hurtigt alt efter smittetallet.

Rejsende skal fremvise en negativ COVID-19 test ved indrejse og vil yderligere få taget en COVID-19, når de ankommer i Cuba. Hvis den anden test også er negativ, så er der ingen karantæneregler.

Dominica

Dominica har den 30. juni 2020 annonceret, at de ikke vil forlænge den nationale nødstilstand. Det betyder, at der ikke længere er natligt udgangsforbud. Grænser og lufthavne er åbnet op igen den 7. august 2020 for kommercielle fly og turisme. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende vil yderligere få taget en Rapid Diagnostic Test ved indrejse. Hvis denne er negativ, skal den rejsende gå i 5 dages karantæne og vil efterfølgende skulle tage en PCR test. Hvis den er positiv, skal den rejsende gå i 14 dages karantæne.

Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik har forlænget den nationale nødstilstand på ubestemt tid, hvilket indebærer natlige udgangsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen. Dog er grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme genåbnet den 1. juli 2020. 

Rejsende kan blive tilfældigt udvalg til en COVID-19 rapid diagnostic test ved indrejse. Hvis testen er positiv, skal den rejsende gå i karantæne. 

El Salvador

El Salvador har åbnet deres grænser og internationale lufthavn(e) for såvel ind- som udgående trafik fra den 18. september 2020. El Salvador er påstartet en genåbningsplan af samfundet. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales dog stadig, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise enten en gyldig negativ COVID-19 test eller dokumentation for COVID-19 vaccine ved indrejse. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19, skal ikke have en negativ test. 

Grenada

Grenada har i august måned genåbnet grænsen og lufthavne åbnet op for kommercielle fly og turisme fra Europa. Den national nødstilstand er blevet forlænget til november 2021, hvilket inkluderer natlige udgangsforbud, forsamlingsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og vil derefter skulle gå i 5 dages karantæne og på 5. dagen tage en ny COVID-19 test. Hvis denne test er negativ, vil der ikke være yderligere karantæne regler. Ved indrejse skal den rejsende dokumentere en hotel reservation til et godkendt "karantæne hotel" for minimum de første 7 dage. Rejsende som kan bevise gyldig COVID-19 vaccination skal kun gå i karantæne i 48 timer, mens de venter svar på en negativ COVID-19 test som tages ved indrejse.

Guatemala

Guatemala har den 18. september 2020 genåbnet den internationale lufthavn, samt landegrænsen til bl.a. Mexico og Belize. Dog har Mexico lukket for grænsen til Guatemala til og med den 21. april 2021. Der er ikke længere indført udgangsforbud, men brugen af ansigtsmaske og afstandstagen er påkrævet i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19, skal ikke have en negativ test. 

Haiti

Haiti har annonceret genåbningen af grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme til den 30. juni 2020. Der er fortsat et natligt udgangsforbud og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Honduras

Landegrænserne og de internationale lufthavne er genåbnet i Honduras fra midten af september. Transport rundt i landet er fortsat vanskeligt, da der findes strammere lokale restriktioner alt efter smittetallet. Der er et natligt udgangsforbud i hele landet og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise enten en gyldig negativ COVID-19 test eller dokumentation for COVID-19 vaccine ved indrejse samt anbefales at gå i 14 dages karantæne ved indrejse. 

Jamaica

Myndighederne i Jamaica har meddelt, at landet den 15. juni 2020 genåbnede den internationale lufthavn for både ind- og udrejse med fly til bl.a. USA og Canada og enkelte fly til Europa. Derudover gælder et natligt udgangsforbud og forsamlingsforbud.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og derefter gå i 14 dages karantæne.

Nicaragua

Landegrænserne i Nicaragua er fortsat lukket. Den internationale lufthavn er genåbnet i september 2020, men der er usikkerhed om, hvornår de enkelte flyselskaber genstarter deres ruter til og fra Nicaragua.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Saint Kitts og Nevis

Den 31. oktober 2020 genåbnede grænserne og den internationale lufthavn for internationale rejsende. Det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum og der er yderligere indført natligt udgangsforbud.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og gå i 14 dages karantæne efter indrejse. Rejsende som kan fremvise dokumentation for COVID-19 vaccine skal gå i 10 dages karantæne.

Saint Lucia

Den nationale nødstilstand i Saint Lucia sluttede den 1. oktober 2020. Lufthavnen er igen åben for kommercielle fly til bl.a. Europa, USA og Canada. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales fortsat at bruge ansigtsmaske og holde afstand i det offentlige rum. 

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og gå i 14 dages karantæne efter indrejse. Rejsende som kan fremvise gyldig dokumentation for COVID-19 vaccine er fritaget for karantæne.

Saint Vincent og Grenadinerne

Den internationale lufthavn er åben for komercielly fly. Der er ikke udgangsforbud, men det anbefales fortsat at bruge ansigtsmaske og holde afstand i det offentlige rum.

Alt efter hvilket land den rejsende rejser fra, kan det være nødvendigt at fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse.

Trinidad og Tobago

I Trinidad og Tobago er der forsamlingsforbud og krav om ansigtsmaske og afstandstagen i det offentlige rum, samt natligt udgangsforbud. Den internationale lufthavn er fortsat lukket på ubestemt tid. Tidligere har der været enkelte fly fra Port of Spain til Toronto med Caribbean Airlines, samt til Florida med JetBlue Airways, hvilket dog skal bekræftes direkte med flyselskaberne. 

 

Udrejse af Centralamerika og Caribien

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden i Mexico eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Indrejse i Danmark

Indrejse i Danmark
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 


Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Coronapas til udlandsdanskere

Læs mere om hvordan du som udlandsdansker kan modtage et dansk Coronapas, hvis du er vaccineret mod COVID-19 i udlandet her.

 

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i pågældende land, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.