Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Centralamerika og Caribien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Centralamerika og Caribien.
Senest opdateret 03.12.2021 09:30 (Mexicansk tid)

Centralamerika og Caribien

Ambassaden i Mexico dækker også 17 andre lande i Caribien og Latinamerika. Find dem her. Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledninger for disse lande. Der henvises dog til andre landes rejsevejledninger, særligt vejledningerne fra Storbritannien og USA. Rejsende opfordres altid til at søge oplysninger lokalt, udvise særlig agtpågivenhed og altid følge anbefalinger fra de lokale myndigheder. Rejsende der skal mellemlande i et andet land bedes kontakte den danske ambassade i dette land for alle spørgsmål vedrørende muligheden for at rejse ind i og via landet.

Ved indrejse til nedenstående lande anbefales det at følge op med de lokale sundhedsmyndigheders krav samt med fly- og rejseselskab for specifikke indrejserestriktioner. 

Vi skal understrege, at situationen udvikler sig løbende, og at nedenstående oplysninger kan ændre sig hurtigt. 

Bahamas

Bahamas har den 30. juni 2020 genåbnet grænserne for nationale og internationale rejsende. Det vil sige, at kommercielle fly igen er tilladt til og fra Bahamas. Der er fortsat national nødstilstand i Bahamas og derfor er mængden af flymuligheder begrænset. Det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Der er yderligere indført natligt udgangsforbud. Læs mere på Bahamas officielle COVID-19 side.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Dette er også gældende ved rejse mellem de forskellige øer internt i Bahamas. Læs mere på Bahamas officielle COVID-19 rejse side.

Barbados

Barbados har genåbnet den internationale lufthavn for kommercielle fly til og fra landet den 1. juli 2020. Der er indført natligt udgangsforbud, forsamlingsforbud og det er obligatorisk at bære ansigtsmaske og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Læs mere på Barbados officielle COVID-19 side.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og derefter gå i karantæne i 4-5 dage, hvorefter de skal tage en ny COVID-19 test. Hvis resultatet af den anden test også er negativ kan karantænen ophøres. Rejsende som kan fremvise gyldig dokumentation for COVID-19 vaccination eller tidligere smitte skal tage en test ved indrejse og derefter gå i karantæne i 1-2 dage indtil et negativt resultat er modtaget. Læs mere på Barbados officielle COVID-19 rejse side.

Belize

Den internationale lufthavn i Belize er den 1. oktober 2020 genåbnet for turisme. Landegrænserne er fortsat lukket og Mexico har yderligere lukket for grænsen til Belize. Den nationale nødstilstand er afsluttet, men der er fortsat forsamlingsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmasker, afstandstagen ved færden i det offentlige rum, natligt udgangsforbud og aflysning af alle sociale arrangementer.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende kan yderligere blive valgt til tilfældig test i lufthavnen og hvis testen er positiv skal den rejsende gå i 14 dages karantæne. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19, skal ikke have en negativ test. Læs mere på Belize officielle COVID-19 rejseside.

Cuba

Den 15. november 2020 genåbnede Cuba alle lufthavne for internationale kommercielle fly. Regeringen åbnede helt op for turismen den 15. november 2021. Dog skal rejsende være opmærksomme på lokale restriktioner, som kan ændres hurtigt alt efter smittetallet.

Fra den 15. november 2021 kan man rejse ind med dokumentation for vaccine og ikke længere skulle gå i karantæne eller tage en test ved indrejse. Læs mere på Travel Health Pros rejseside om Cuba.

Dominica

Grænser og lufthavne er åbnet op igen den 7. august 2020 for kommercielle fly og turisme. Der er dog indført natligt udgangsforbud.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende vil yderligere få taget en Rapid Diagnostic Test ved indrejse. Hvis denne er negativ, skal den rejsende gå i 5 dages karantæne og vil efterfølgende skulle tage en PCR test. Hvis den er positiv, skal den rejsende gå i 14 dages karantæne. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19, skal ikke have en negativ test før indrejse, men skal stadig tage en test ved indrejse. Læs mere på Dominicas officielle COVID-19 rejseside.

Dominikanske Republik
For at deltage i diverse aktiviteter kan det være nødvendigt at fremvise dokumentation for gyldig vaccine eller negativ PCR test. Grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme genåbnet den 1. juli 2020. 

Alt efter hvilket land du rejser fra, kan det være nødvendigt at fremvise en negativ gyldig COVID-19 test eller dokumentation for vaccine ved indrejse. Alle rejsende kan blive tilfældigt udvalgt til en COVID-19 test ved indrejse. Hvis testen er positiv, skal den rejsende gå i karantæne. Læs mere på den Dominikanske Republiks officielle COVID-19 rejseside.

El Salvador

El Salvador har åbnet deres grænser og internationale lufthavn(e) for såvel ind- som udgående trafik fra den 18. september 2020. El Salvador er påstartet en genåbningsplan af samfundet. Der er ikke længere udgangsforbud, men det anbefales dog stadig, at man bærer ansigtsmaske og holder afstand ved færden i det offentlige rum. Ved deltagelse i forskellige offentlige aktiviteter, kan det være nødvendigt at fremvise en negativ COVID-19 test eller dokumentation for vaccine.

Fra den 17. november 2021 er det ikke længere nødvendigt at fremvise en negativ COVID-19 test eller dokumentation for vaccine ved indrejse til El Salvador. Læs mere på Travel Health Pros rejseside om El Salvador.

Grenada

Grenada har genåbnet grænsen og lufthavne er åbnet op for kommercielle fly og turisme fra Europa. Den nationale nødstilstand er blevet forlænget til maj 2022, hvilket inkluderer natlige udgangsforbud, forsamlingsforbud, obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen ved færden i det offentlige rum.

Internationale rejsende må kun rejse ind i Grenada, hvis de kan fremvise dokumentation for, at de er færdigvaccineret mod COVID-19. Derefter skal de tage en COVID-19 test ved indrejse og gå i karantæne indtil de modtager et negativt svar. Læs mere på Grenadas officielle COVID-19 rejse side.

Guatemala

Guatemala har den 18. september 2020 genåbnet den internationale lufthavn, samt landegrænsen til bl.a. Mexico og Belize. Brugen af ansigtsmaske og afstandstagen er påkrævet i det offentlige rum. Læs mere på Guatemalas officielle COVID-19 side.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Rejsende som kan dokumentere, at de er færdigvaccineret mod COVID-19 eller har været tidligere smittet, skal ikke have en negativ test. 

Haiti

Haiti har annonceret genåbningen af grænser og lufthavne for kommercielle fly og turisme til den 30. juni 2020. Der er fortsat et natligt udgangsforbud og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Læs mere på Travel Health Pros rejseside om Haiti.

Honduras

Landegrænserne og de internationale lufthavne er genåbnet i Honduras fra midten af september 2020. Transport rundt i landet er fortsat vanskeligt, da der findes strammere lokale restriktioner alt efter smittetallet. Der er et natligt udgangsforbud i hele landet og det er påkrævet at bære ansigtsmasker og holde afstand ved færden i det offentlige rum. Læs mere på Honduras officielle COVID-19 side.

Rejsende skal fremvise enten en gyldig negativ COVID-19 test eller dokumentation for COVID-19 vaccine ved indrejse samt anbefales at gå i 14 dages karantæne ved indrejse. 

Jamaica

Myndighederne i Jamaica har meddelt, at landet den 15. juni 2020 genåbnede den internationale lufthavn for både ind- og udrejse med fly til bl.a. USA og Canada og enkelte fly til Europa. Derudover gælder et natligt udgangsforbud og forsamlingsforbud, samt obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen. Læs mere på Jamaicas officielle COVID-19 side.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og derefter gå i 14 dages karantæne. Rejsende som kan dokumentere gyldig COVID-19 vaccine er fritaget for karantæne. Læs mere på Jamaicas officielle COVID-19 rejseside.

Nicaragua

Landegrænserne i Nicaragua er fortsat lukket. Den internationale lufthavn er genåbnet i september 2020, men der er usikkerhed om, hvornår de enkelte flyselskaber genstarter deres ruter til og fra Nicaragua.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Læs mere på Nicaraguas officielle COVID-19 rejseside.

Saint Kitts og Nevis

Den 31. oktober 2020 genåbnede grænserne og den internationale lufthavn for internationale rejsende. Der er indført natligt udgangsforbud.

Rejsende skal fremvise dokumentation for vaccine samt en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Ved indrejse vil den rejsende få taget en ny COVID-19 test og ved modtagelse af negativt resultat, vil der ikke længere være karantæne. Ved afrejse ud af landet skal en gyldig negativ COVID-19 test fremvises. Læs mere på Saint Kitts og Nevis offcielle COVID-19 rejseside.

Saint Lucia

Den nationale nødstilstand i Saint Lucia sluttede den 1. oktober 2020. Lufthavnen er igen åben for kommercielle fly til bl.a. Europa, USA og Canada. Der er på ny indført et natligt udgangsforbud og forsamlingsforbud, samt obligatorisk brug af ansigtsmaske og afstandstagen i det offentlige rum. Det kan være nødvendigt at fremvise gyldig dokumentation ved forskellige offentlige aktiviteter.

Rejsende skal fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse og gå i 14 dages karantæne efter indrejse. Rejsende som kan fremvise gyldig dokumentation for COVID-19 vaccine er fritaget for karantæne. Læs mere på Saint Lucias officielle COVID-19 rejseside.

Saint Vincent og Grenadinerne

Den internationale lufthavn er åben for komercielly fly. Der er forsmalingsforbud og det anbefales fortsat at bruge ansigtsmaske og holde afstand i det offentlige rum.

Alt efter hvilket land den rejsende rejser fra, kan det være nødvendigt at fremvise en gyldig negativ COVID-19 test ved indrejse. Læs mere på Saint Vincent og Grenadinernes officielle COVID-19 rejseside.

Trinidad og Tobago

Den 17 november 2021 sluttede den nationale nødstilstand og udgangsforbud. Den internationale lufthavn var annonceret til at åbne den 17. juli 2021.

Internationale rejsende må kun rejse ind i Trinidad og Tobago, hvis de kan fremvise dokumentation for, at de er færdigvaccineret mod COVID-19. De skal yderligere fremvise en negativ COVID-19 test ved indrejse. Læs mere på Trinidad og Tobagos officielle COVID-19 rejseside.

Udrejse af Centralamerika og Caribien

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden i Mexico eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Coronapas til udlandsdanskere

Læs mere om hvordan du som udlandsdansker kan modtage et dansk Coronapas, hvis du er vaccineret mod COVID-19 i udlandet her.

 

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i pågældende land, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.