Spring til indhold

Klima- og energisamarbejde

Energistyrelsen har siden juli 2014 samarbejdet med Mexico om at gennemføre deres klima - og energipolitik. Mexicanske og danske fagministerier og institutioner samarbejder tæt for at støtte Mexicos overgang til en grønnere økonomi.

Energistyrelsen hjælper ved at dele danske erfaringer inden for energisystemanalyse og politikudvikling, f.eks. hvordan man integrerer vindenergi og biomasse i et lands energiportefølje, hvordan man kan øge energieffektiviteten i bygninger og industri, og hvordan man kan man mindske klimaforandringerne. Indsatsen understøtter Mexico i at nå sine ambitiøse klima- og energimål, som er vedtaget for Mexico under Paris -aftalen og i Mexicos nationale Lov om Energiomlægning. Ifølge disse mål skal Mexico reducere sin udledning af drivhusgasser med 22 % ubetinget og op i mod 36 % betinget af f.eks. international støtte i 2030 sammenlignet med »normale« omstændigheder.

Udledningen vil nå sit højeste i 2026 og i 2024 skal 35 % af Mexicos el produktion komme fra vedvarende energi.  Programmet afsluttes i juni 2017 og har været en del af den danske klimapulje 2013.

Læs mere om klima- og energisamarbejdet mellem Mexico og Danmark her.

energistyrelsen

""
Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København
Tlf: +45 33926700
ens@ens.dk

Kontakt

Nethe Veje Laursen

Energirådgiver i Energistyrelsen

netheveje@gmail.com

 

Frederik Thure

Vækstrådgiver (Energi)

frethu@um.dk

+52 (55) 4014 8752

 

 

Mariana Garay

Eksportrådgiver på den Danske Ambassade i Mexico

margar@um.dk