Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Mexico.

Senest opdateret den 29-10-2020 kl. 08:25
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Mexico som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Mexico.

Information om konkrete restriktioner i Mexico opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mexico, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Mexico som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Mexico har ikke indført indrejserestriktioner. Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende kan rejse ind i Mexico uden at skulle gå i karantæne.

Der er fly til Mexico både fra USA og Europa. Der er ikke direkte flyforbindelser mellem Danmark og Mexico. Det er vigtigt, at passagerer der skal mellemlande i et andet land kontakter den danske ambassade i det pågældende land for spørgsmål om indrejserestriktioner.

Landegrænserne fra Mexico er fortsat lukket for ikke-væsentlige rejser til den nordlige nabo USA til og med minimum den 21. november 2020, mens den sydlige grænse til Guatemala igen er åbnet. Landegrænsen til Belize er fortsat også lukket.

For indrejse med fly til Mexico skal alle passagerer udfylde følgende sundhedsskema.

Karantæneregler

Mexico har ikke karantæneregler ved indrejse til landet.

Det anbefales dog, at du selv går i 14 dages selvkarantæne, hvis du oplever symptomer på COVID-19.

Interne rejserestriktioner

Indenrigstransport (flyvning og busruter) i Mexico fortsætter med begrænset kapacitet.

OBS: Flyselskabet Volaris har den 25. marts meddelt, at man vil begynde at afkræve en lægeerklæring fra alle passagerer, som har rejst i EU inden for de sidste 14 dage, uanset om personen udviser symptomer på COVID-19 eller ej. 

For flyrejse internt i Mexico skal alle passagerer udfylde et sundhedsskema.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Mexico.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er generelt ikke indført udgangsforbud i Mexico, men befolkningen opfordres stadig til at holde sig indendørs.  

Se afsnittet nedlukning/genåbning for flere detaljer.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Mexico, men befolkningen opfordres til at holde afstand.

Se afsnittet nedlukning/genåbning for flere detaljer.

Mundbind

De føderale myndigheder opfordrer alle der færdes i det offentlige rum til at bære mundbind, holde behørig afstand og foretage jævnlig håndvask eller afspritning af hænder.

Flere delstater, herunder Mexico City, har gjort det obligatorisk at bære mundbind, når man kører med offentligt transport, handler i supermarkeder mm.  Andre delstater og kommuner har gjort det obligatorisk at bære mundbind ved al udendørs aktivitet og der florerer historier i medierne om folk, heriblandt udlændinge, som bliver anholdt for ikke at bære mundbind.

Nedlukning / Genåbning

Da den mexicanske regering lukkede store dele af samfundet ned d. 30. marts, definerede den hvilke essentielle aktiviteter, som kunne få lov at fortsætte. De essentielle aktiviteter indebar arbejde direkte nødvendigt for at imødegå sundhedssituationen, den offentlige sikkerhed, retssystemet, lovgivningsmæssige aktiviteter, sociale støtteprogrammer, kritiske infrastrukturprojekter samt de sektorer, der betragtes som vigtige for den grundlæggende funktion af økonomien såsom fødevarer og landbrug, logistik og rengøring.
 
Senere hen blev bilindustrien, ølbryggeri, turisme, minedrift og byggeindustrien tilføjet som essentielle aktiviteter. Regeringen har yderligere præsenteret en genåbningsplan baseret på et trafiklyssystem, som trådte i kraft den 1. juni:
 
Rød: Kun essentielle økonomiske aktiviteter vil være tilladt. Befolkningen må dog godt bevæge sig udenfor, så længe de følger de lokale restriktioner beskrevet ovenfor.
 
Orange: Ud over essentielle økonomiske aktiviteter vil virksomheder i ikke-essentielle økonomiske aktiviteter have lov til at arbejde med 30% af personalet, altid under hensyntagen til de maksimale sundhedsforanstaltninger for de personer, der er mest udsatte for COVID-19. Yderligere vil man åbne markeder, indkøbscentre, kirker, hoteller og offentlige områder som parker og pladser med en reduceret kapacitet (antal mennesker).
 
Gul: Alle økonomiske aktiviteter er tilladt. Offentlige områder som parker og pladser åbnes som normalt, og lukkede offentlige områder kan åbnes med reduceret kapacitet. Som i andre trafiklysfarver skal disse aktiviteter udføres med grundlæggende forebyggende foranstaltninger og maksimal pleje af de mest udsatte personer for COVID-19.
 
Grøn: Alle aktiviteter, inklusiv skoler, er tilladte.
 
Hver anden fredag vil regeringen udgive en opdatering af trafiklyset. Genåbningsplanen er regional, og der vil altså være forskelle på tilladte aktiviteter fra stat til stat.
 
Trafiklyssystemet vurderer tilstande baseret på fire faktorer: smittetendenser, tendenser for hospitalsindlæggelser, hospitalers kapacitetsniveau og positivitetsrater (procentdelen af de testede personer, der testes positiv for Covid -19).
 
Den 12. oktober til og med 25. oktober ser lyskrydset sådan her ud for landets 32 delstater:

Delstater i rød: Chihuahua

Delstater i orange: Aguascalientes, Baja California, Baja California Sur, Coahuila, Colima, Durango, Guerrero, Jalisco, Hidalgo, Mexico City, Mexico State, Michoacán, Nayarit, Nuevo León, Querétaro, Quintana Roo, San Luis Potosí, Yucatán og Zacatecas.

Delstater i gul: Chiapas, Guanajuato, Morelos, Oaxaca, Puebla, Sinaloa, Sonora, Tabasco, Tamaulipas, Tlaxcala og Veracruz.
 
Delstater i grøn: Campeche.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du befinder dig i Mexico og er i tvivl om du har coronavirus, så skal du ikke henvende dig fysisk på et hospital. I stedet skal du blive hjemme og ringe til Unidad de Inteligencia Epidemiológica (UIES) på telefon 800 0044800. En læge vil komme til dig, og du vil blive testet for coronavirus/COVID-19.

Hvis ikke du kan komme igennem til UIES på telefon, så kan du her finde yderligere lokale kontaktinformationer.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Har du spørgsmål om visum og opholdstilladelse i Mexico, skal du tage direkte kontakt til Instituto Nacional de Migración (INM).

Udrejse af Mexico

Der er forskellige udrejsemuligheder med fly fra Mexico til flere destinationer i Europa, hvorfra man kan rejse videre i transit til Danmark.

Den overvejende del af internationale flyvninger har afgang fra Mexico City, mens internationale flyvninger fra de resterende internationale lufthavne i Mexico er stærkt reduceret. 


  • KLM har daglige fly direkte til Amsterdam.
  • AirFrance har daglige fly direkte til Paris.
  • Lufthansa har 3 ugentlige fly direkte til Frankfurt.
  • AeroMexico har 3 ugentlige fly direkte til Amsterdam, Paris og 7 til Madrid.
  • Iberia har 4 ugentlige fly direkte til Madrid.
  • British Airways sælger stadig billetter mellem Cancun og London via USA.

Der er fortsat flyvninger fra Mexico til destinationer i USA og Canada, hvorfra det er muligt at flyve videre til destinationer i Europa. 

 

For spørgsmål vedrørende mellemlandinger og indrejse i et andet land, er det vigtigt at du kontakter den danske ambassade i det pågældende land.

For udrejse med fly fra en mexicansk lufthavn skal alle passagerer udfylde følgende sundhedsskema.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Ambassaden kan ikke udstede et Certificate to Board til ikke danske statsborgere uden fast bopæl i Danmark. I visse tilfælde, hvor de enkelte flyselskaber beder om et sådant dokument for at boarde flyet til Danmark, så kan dette dokument fra ambassaden fremvises.

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

- Mexicos sundhedsministerium: Generelle oplysninger om coronavirus/covid-19

- Mexicos sundhedsministerium: Daglige opdateringer om coronavirus/covid-19, inkl. antal smittede i Mexico

- WHO's coronavirus side

- Hvis du inden for de seneste to uger har rejst i lande med større udbrud

- Hvis du skal rejse til lande med større udbrud

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mexico eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.