Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Mexico.

Senest opdateret 16.04.2021 kl. 09:50 (dansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Mexico.

Information om konkrete restriktioner i Mexico opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Afghanistan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Mexico.

Information om konkrete restriktioner i Mexico opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Mexico har ikke indført indrejserestriktioner. Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende kan rejse ind i Mexico uden at skulle gå i karantæne.

Der er fly til Mexico både fra USA og Europa. Der er ikke direkte flyforbindelser mellem Danmark og Mexico. Det er vigtigt, at passagerer der skal mellemlande i et andet land kontakter den danske ambassade i det pågældende land for spørgsmål om indrejserestriktioner.

Landegrænserne fra Mexico er fortsat lukket for ikke-væsentlige rejser til den nordlige nabo USA til og med minimum den 21. april 2021. Mexico har fra den 19. marts 2021 yderligere lukket de sydlige landegrænser til Belize og Guatemala til og med den 21. april 2021. Canada har aflyst alle fly til Mexico til og med den 4. juni 2021.

For indrejse med fly til Mexico skal alle passagerer udfylde følgende sundhedsskema.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Mexico har ikke karantæneregler ved indrejse til landet.

Det anbefales dog, at du selv går i 14 dages selvkarantæne, hvis du oplever symptomer på COVID-19.

Interne rejserestriktioner

Indenrigstransport (flyvning og busruter) i Mexico fortsætter med stort set normal kapacitet. 

For flyrejse internt i Mexico skal alle passagerer udfylde et sundhedsskema.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Mexico.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført national udgangsforbud i Mexico, men myndighederne opfordrer kraftigt alle til at blive hjemme og ikke gå ud.

Se afsnittet nedlukning/genåbning for flere detaljer.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført et nationalt forsamlingsforbud i Mexico, men befolkningen opfordres til at holde afstand. Enkelte delstater har dog indført særlige regler ift. hvor mange mennesker der må samles, og det anbefales at løbende følge de lokale myndigheders vejledninger.

Se afsnittet nedlukning/genåbning for flere detaljer.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du befinder dig i Mexico og er i tvivl om du har coronavirus, så skal du ikke henvende dig fysisk på et hospital. I stedet skal du blive hjemme og ringe til Unidad de Inteligencia Epidemiológica (UIES) på telefon 800 0044800. En læge vil komme til dig, og du vil blive testet for coronavirus/COVID-19. Hvis ikke du kan komme igennem til UIES på telefon, så kan du her finde yderligere lokale kontaktinformationer.

 

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Har du spørgsmål om visum og opholdstilladelse i Mexico, skal du tage direkte kontakt til Instituto Nacional de Migración (INM).

Udrejse af Mexico

Der er forskellige udrejsemuligheder med fly fra Mexico til flere destinationer i Europa, hvorfra man kan rejse videre i transit til Danmark.

Den overvejende del af internationale flyvninger har afgang fra Mexico City, mens internationale flyvninger fra de resterende internationale lufthavne i Mexico er reduceret. Der findes flyvninger mellem Mexico og Europa med følgende flyselskaber:


  • KLM 
  • AirFrance 
  • Lufthansa 
  • AeroMexico
  • Iberia 
  • British Airways 

Der er fortsat flyvninger fra Mexico til destinationer i USA, hvorfra det er muligt at flyve videre til destinationer i Europa. Canada har suspenderet alle fly til og fra Mexico fra februar 2021 til og med 04. juni 2021.

 

For spørgsmål vedrørende mellemlandinger og indrejse i et andet land, er det vigtigt at du kontakter den danske ambassade i det pågældende land.

For udrejse med fly fra en mexicansk lufthavn skal alle passagerer udfylde følgende sundhedsskema.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Du kan finde information fra lokale myndigheder på følgende links: 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.


Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mexico, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.