Gå til indhold

COVID-19 i Mexico

Her kan du finde information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Mexico.
Senest opdateret den 19. juli 2022 kl. 09:25 (Mexicansk tid)

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Mexico har ingen krav om karantæne, test eller vaccine for personer der kommer til Mexico fra Danmark.

Der er fly til Mexico både fra USA og Europa. Det er vigtigt, at passagerer der skal mellemlande i et andet land kontakter ambassaden i det pågældende land eller deres flyselskab for spørgsmål om indrejserestriktioner ved transit.

Landegrænserne mellem Mexico og USA er i november 2021 genåbnet for fuldt vaccineret personer. 

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført rejserestriktioner internt i Mexico. Indenrigstransport (flyvning og busruter) fortsætter med normal kapacitet. 

Coronapas

Da Mexico ikke har indført indrejserestriktioner, så er der ikke behov for at anvende det danske coronapas.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk.

Regler for personer i transit

Det er muligt at rejse i transit gennem Mexico.

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs om Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser. 

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Mexico, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner” og "Lokale restriktioner".

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med kort varsel og kan variere i de forskellige delstater. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge lokale myndigheders anvisninger. Der er generelt brug af mundbind i offentlig transport og indendørs områder såsom supermarkeder, kontorbygninger og butikker.  

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Mexico.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Mexico. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Hvis du befinder dig i Mexico og er i tvivl om du har coronavirus, bør du hurtigst muligt få foretaget en test på det nærmeste apotek eller hospital. Du kan også ringe til Unidad de Inteligencia Epidemiológica (UIES) på telefon 800 0044800 for yderligere COVID-19 information på spansk. 

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. Såfremt de lokale myndigheder ikke har retningslinjer for selvisolation for smittede eller personer i nærkontakt, anbefaler ambassaden, at man følger de gældende danske retningslinjer fra de danske sundhedsmyndigheder.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Ambassaden anbefaler, at indrejsende turister til Mexico er meget opmærksomme på, hvor mange dages ophold de får tildelt på deres Forma Migratoria Múltiple (FMM) dokument ved pas- og migrationskontrollen i Mexico. Opstår der tvivl om hvor mange dage der står skrevet på dokumentet eller har du fået tildelt færre dage end forventet, er det vigtigt at du rejser alle spørgsmål ved selve skranken ved pas- og migrationskontrollen.

Du kan læse mere her om andre landes pas og visumregler. 

 

Udrejse af Mexico

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark. Har du sundhedsfaglige spørgsmål vedr. COVID-19 kan finde information på coronasmitte.dk.

Der er forskellige udrejsemuligheder med fly fra Mexico til flere destinationer i Europa, hvorfra man kan rejse videre i transit til Danmark. Der findes flyvninger mellem Mexico og Europa med følgende flyselskaber: KLM, AirFrance, Lufthansa, Iberia, British Airways og AeroMexico.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Mexico.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mexico, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.