Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 i Mexico

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Mexico.
Senest opdateret 15. oktober kl. 12:30 (Mexicansk tid)

Information om muligheden for vaccination som udlandsdansker i Mexico

De mexicanske myndigheder har oplyst, at udlændinge med fast bopæl i Mexico, vil blive tilbudt en vaccine mod COVID-19. For nærmere information herom kan du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder på: Coronavirus – gob.mx. Det er op til dig selv at beslutte, om du ønsker at tage imod tilbuddet eller ej. De danske sundhedsmyndigheder anbefaler udelukkende vaccination med vacciner, der er godkendte til brug i Danmark. Du kan læse mere om, hvilke vacciner, der er godkendt til brug i Danmark her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/vaccination.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Mexico City kan ikke vejlede om sundhedsmæssige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 eller vacciner. Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar. De danske sundhedsmyndigheder har åbnet for, at udlandsdanskere kan få adgang til COVID-19 vaccine under midlertidigt ophold i Danmark. Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/vaccination/hvem-skal-vaccineres

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Mexico.

Information om konkrete restriktioner i Mexico opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Afghanistan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Mexico, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Mexico har ikke indført indrejserestriktioner. Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende frit kan rejse ind i Mexico.

Der er fly til Mexico både fra USA og Europa. Der er ikke direkte flyforbindelser mellem Danmark og Mexico. Det er vigtigt, at passagerer der skal mellemlande i et andet land kontakter den danske ambassade i det pågældende land for spørgsmål om indrejserestriktioner.

Landegrænserne til Mexico fra USA er genåbnet til alle de nordlige delstater. Landegrænsen fra Mexico til USA er dog fortsat lukket for ikke essentiel aktivitet til og med minimum den 21. september 2021. 

For indrejse med fly til Mexico skal alle passagerer oprette en bruger og udfylde følgende sundhedsskema.

Det danske coronapas

Da Mexico ikke har indført indrejserestriktioner, så er der ikke behov for at anvende det danske coronapas.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Mexico har ikke indført regler om karantæne, vaccine eller test ved indrejse til landet.

Det anbefales dog, at du selv går i 14 dages selvkarantæne, hvis du oplever symptomer på COVID-19.

Interne rejserestriktioner

Mexico har ikke indført rejserestriktioner internt i landet og indenrigstransport (flyvning og busruter) fortsætter med stort set normal kapacitet. 

For flyrejse internt i Mexico skal alle passagerer oprette en bruger og udfylde følgende sundhedsskema.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Mexico.

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført national udgangsforbud i Mexico.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført et nationalt forsamlingsforbud i Mexico, men befolkningen opfordres til at holde afstand. Enkelte delstater har dog indført særlige regler ift. hvor mange mennesker der må samles, og det anbefales at løbende følge de lokale myndigheders vejledninger.

Nedlukning/Genåbning

Mexico har påbegyndt en genåbningsplan baseret på et trafiklyssystem, som trådte i kraft den 1. juni 2020 (se betydningen af hver fase i trafiklyset nedenfor).

Hver anden fredag vil regeringen udgive en opdatering af trafiklyset. Genåbningsplanen er regional, og der vil altså være forskelle på tilladte aktiviteter fra stat til stat.

Trafiklyssystemet vurderer tilstande baseret på ti faktorer som bl.a. inkluderer smittetendenser, tendenser for hospitalsindlæggelser, hospitalers kapacitetsniveau og positivitetsrater (procentdelen af de testede personer, der testes positiv for Covid -19).

Den 04. oktober 2021 til og med 17. oktober 2021 ser lyskrydset sådan her ud for landets 32 delstater:

Delstater i rød:  

Delstater i orange:  Baja California.

Delstater i gul: Aguascalientes, Campeche, Coahuila, Colima, Durango, Guanajuato, Hidalgo, Jalisco, Mexico City, Mexico State, Michoacán, Morelos, Nayarit, Nuevo León, Puebla, Querétaro, San Luis Potosí, Sonora, Tabasco, Tamaulipas, Tlaxcala, Veracruz og Yucatán.

Delstater i grøn: Baja California Sur, Chiapas, Chihuahua, Durango, Guerrero, Oaxaca, Quintana Roo, Sinaloa og Zacatecas.

Betydningen af hver fase af trafiklyssystemet er generelt følgende, selvom det kan variere fra stat til stat og fra uge til uge:

Rød: Kun essentielle økonomiske aktiviteter vil være tilladt. Befolkningen må dog godt bevæge sig udenfor, så længe de følger de lokale restriktioner beskrevet ovenfor.

Orange: Ud over essentielle økonomiske aktiviteter vil virksomheder i ikke-essentielle økonomiske aktiviteter have lov til at arbejde med 30% af personalet, altid under hensyntagen til de maksimale sundhedsforanstaltninger for de personer, der er mest udsatte for COVID-19. Yderligere vil man åbne markeder, indkøbscentre, kirker, hoteller og offentlige områder som parker og pladser med en reduceret kapacitet (antal mennesker).

Gul: Alle økonomiske aktiviteter er tilladt. Offentlige områder som parker og pladser åbnes som normalt, og lukkede offentlige områder kan åbnes med reduceret kapacitet. Som i andre trafiklysfarver skal disse aktiviteter udføres med grundlæggende forebyggende foranstaltninger og maksimal pleje af de mest udsatte personer for COVID-19.

Grøn: Alle aktiviteter er tilladte.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du befinder dig i Mexico og er i tvivl om du har coronavirus, så skal du ikke henvende dig fysisk på et hospital. I stedet skal du blive hjemme og ringe til Unidad de Inteligencia Epidemiológica (UIES) på telefon 800 0044800. En læge vil komme til dig, og du vil blive testet for coronavirus/COVID-19. Hvis ikke du kan komme igennem til UIES på telefon, så kan du her finde yderligere lokale kontaktinformationer.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Har du spørgsmål om visum og opholdstilladelse i Mexico, skal du tage direkte kontakt til Instituto Nacional de Migración (INM).

 

Udrejse af Mexico

Der er forskellige udrejsemuligheder med fly fra Mexico til flere destinationer i Europa, hvorfra man kan rejse videre i transit til Danmark.

Der findes flyvninger mellem Mexico og Europa med følgende flyselskaber:

  • KLM 
  • AirFrance 
  • Lufthansa 
  • AeroMexico
  • Iberia 
  • British Airways 

Der er fortsat flyvninger fra Mexico til destinationer i USA, hvorfra det er muligt at flyve videre til destinationer i Europa.

For spørgsmål vedrørende mellemlandinger og indrejse i et andet land, er det vigtigt at du kontakter den danske ambassade i det pågældende land.

For udrejse med fly fra en mexicansk lufthavn skal alle passagerer lave en bruger og udfylde følgende sundhedsskema.

 

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Coronapas til udlandsdanskere

Læs mere om hvordan du som udlandsdansker kan modtage et dansk Coronapas, hvis du er vaccineret mod COVID-19 i udlandet her.

 

Mere information

Du kan finde information fra lokale myndigheder på følgende links: 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Mexico eller konsulatet/konsulaterne i vores 17 sideakkrediterede lande inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mexico, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.

HJÆLP TIL ERHVERVSREJSENDE

Hjælp til erhvervsrejsende (tradecouncil.dk)
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.