Gå til indhold

Fødevare- og landbrugssamarbejde

Det strategiske samarbejde inden for fødevare og landbrug er fokuseret på svineproduktion, udvikling af en mere sikker produktion og øget fødevarersikkerhed.

Mexico og Danmark er vigtige fødevareproducenter og har begge en signifikant svineproduktion. Den mexicanske regering fører en politik der skal styrke produktivitet, selvforsyning, forebyggelse af dyresygdomme og fødevare kvalitet, samtidig med at fremme nye arbejdspladser gennem udviklingen af den nationale fødevareproduktion.

Skadedyr og sygdomme udgør en stor trussel den sanitære status, som er vigtig for den nationale fødevareproduktion, folkesundhed og konkurrenceevne. Med det nylige udbrud af afrikansk svine pest (ASF) i Østeuropa og Asien og den fortsatte spredning til andre lande, ønsker Mexico og Danmark at være bedre forberedte for at undgår spredningen af ASF og andre eksotiske sygdomme og udvikle en effektiv forebyggelse og foranstaltninger i tilfælde af et udbrud.

Yderligere ønsker den Mexicanske regering at styrke hele værdikæden for svineproduktionen, i henhold til overvågning, sporbarhed, kontrol af giftige urenheder og dyrlæge medicin. Samtidig ønsker de at forbedre diagnosticering og opdatere kødkontrol for at forøge den generelle fødevarersikkerhed og folkesundhed ved at formindske fødevarebærende sygdomme.

De vigtigste samarbejdspartnere er det mexicanske ministerium for landbrug og udvikling – SADER, det mexicanske nationale service for fødevaresikkerhed og kvalitet – SENASICA og den danske Fødevarestyrelse.

den danske ambassade i mexico

Tres Picos 43, Col. Polanco,
Mexico, D.F., C.P. 11580 
+52 (55) 5255 3405
[email protected]

Kontakt

Mads Sejersen Vinther

Sektorrådgiver (Fødevare og Landbrug)

[email protected]