Gå til indhold

Sundhedssektorsamarbejde

Sektorsamarbejdet på sundhedsområdet fokuserer på styrkelsen af den primære sundhedssektor samt forbedring af adgangen til medicin, ved at understøtte de mexicanske udviklingsplaner for sundhedssektoren.

  Flere større udfordringer truer det mexicanske sundhedssystem, heriblandt a) et skift i sygdomsbyrden fra smitsomme sygdomme til ikke-smitsomme sygdomme (NCD’s) herunder mentale sygdomme, b) ulighed i kvaliteten og tilgængeligheden af sundhedsydelser og adgang til medicin, afledt af et fragmenteret sundhedsvæsen præget af mange serviceudbydere og c) manglende sammenhæng i det primære sundhedsvæsen.

  Den mexicanske regering har gjort det til en prioritet at promovere og garantere effektiv, universel og gratis adgang for hele befolkningen til sundhedsvæsnet, social understøttelse og medicin, og der refereres ofte til den danske eller nordiske model som inspirationskilde.

  Udviklingen af en stærk primærsektor er et essentielt element i regeringens nationale udviklingsplan for sundhedssektoren. Målet er at sikre lige adgang til et omkostningseffektivt sundhedsvæsen af høj kvalitet.

  I overensstemmelse med den mexicanske regerings prioriteter, er målet for den anden fase af sektorsamarbejdet at bidrage til styrkelsen af den primære sundhedssektor og adgangen til medicin.

  Dette er områder, hvor danske myndigheder på sundhedsområdet og andre partnere kan tilbyde relevante kompetencer og erfaringer, og hvor der er potentiale for at opbygge et stærkt, ligeværdigt og langvarigt samarbejde mellem Danmark og Mexico.

  Læs mere om Sundheds- og Ældreministeriets myndighedssamarbejde her.

Den Danske Ambassade i Mexico

Tres Picos 43, Col. Polanco,
Mexico, D.F., C.P. 11580 
+52 (55) 5255 3405
[email protected]

Kontakt

Amila Zekovic Sheikh
Sektorrådgiver (Sundhed)
[email protected]